10 Regels voor het dragen van herenhorloges

Armband horloge

Links of rechts kijken, dat is de vraag. Eén ding is zeker: mannen met stijl hebben een herenhorloge met stijl nodig. Hier zijn 10 regels voor een stijlvolle uitstraling.

Waar draag je het horloge?

De vraag: “Waar draag je het horloge” is eigenlijk makkelijk te beantwoorden, toch? Het horloge wordt altijd links gedragen – dat zeggen mensen keer op keer. De situatie is echter niet meer zo vastgelopen: toch zijn er min of meer losse “gedragsregels”.

Het horloge rechts dragen?

Linkshandigen denken er echter relatief weinig over na. Ze beantwoorden de vraag aan welke kant je een horloge draagt ​​net iets anders: Ze dragen het horloge het liefst aan de “niet-dominante hand”, dus in hun geval aan de rechterkant. Dat betekent dat je het horloge aan de rechterhand kunt dragen, zolang je maar doet alsof je linkshandig bent.

In principe zijn deze regels echter niet meer bindend. Afhankelijk van de gelegenheid en de omgeving kan men echter vragen of op zijn minst een kleine verrassing vermijden als men deze “tradities” in acht neemt. Eigenlijk zou het moeten zijn: Aan welke arm draag je een horloge of in ieder geval aan welke pols: Een horloge draag je immers niet direct om je hand.

Hoe groot kan het horloge zijn?

Bij een polsomtrek van 18 cm mag de kast niet groter zijn dan 40 millimeter – luidt een smaakregel en vuistregel, waarop altijd uitzonderingen kunnen zijn.

Leren of roestvrijstalen armband?

Een herenhorloge met een leren band maakt het horloge veel discreter en onopvallender. Bij een glanzend horloge met een metalen armband staat het horloge meer centraal. Het voordeel van de roestvrijstalen armband is dat hij bij bijna elke outfit past.

Understatement of laten zien wat je hebt?

Vermijd een over-the-top nouveau riche-stijl. Te veel “bling-bling” kan kunstmatig lijken. Horlogekenners waarderen stijlvol understatement. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, kwaliteit kan zijn prijs hebben, maar je hoeft het niet per se te aanvallend te laten zien.

Waar moet het horloges zijn?

Iets boven de pols. Hierdoor ziet het horloge er stijlvol en correct uit. Bij vrijetijdskleding kan het horloge wat lager zitten, bijvoorbeeld eindigend bij de mouwen.

Hoe moet het horloge zitten?

Niet te strak, anders kunnen er huidvlekken ontstaan. Vuistregel (ja, nogmaals) Een pink moet tussen de kast en de arm passen als de armband gesloten is.

Is slim stijlvol?

Waarom niet? De digitale alleskunners zijn inmiddels in bijna elk design verkrijgbaar. Maar let op: het risico bestaat dat de drager zich meer op de smartwatch richt dan op de situatie.

Rond of vierkant?

Ronde horloges zijn klassiekers en net zo trendy als vierkante. Er zijn hier geen regels en alles is toegestaan.

Welk horloge draag je naar je werk?

Als de branche creatief is, kun je wat verder afwijken van de algemeen geldende dresscode. Hoe formeler de werkomgeving, hoe discreter het horloge moet zijn. Een houten horloge kan eigenlijk altijd.

Horloges zijn een uitdrukking van individualiteit

Ondanks deze tips en regels voor het dragen van een polshorloge, geldt het volgende: Gebruik het horloge als een kans om je te onderscheiden van de massa. Zeker in de geüniformeerde mannenzakenwereld kun je een statement maken met je horloge. Bij een polsomtrek van 18 cm mag de kast niet groter zijn dan 40 millimeter – luidt een smaakregel en vuistregel, waarop altijd uitzonderingen kunnen zijn.

10 Regels voor het dragen van herenhorloges
Schuiven naar boven