Werk, geld en uitkering

Re-integratie via de gemeente

Als u een uitkering van de gemeente heeft, kan het zijn dat de gemeente een re-integratietraject voorstelt. U bent verplicht om hieraan mee te werken.

Hulp bij het vinden van werk in Kerkrade

De afdeling Werk en Inkomen kan verschillende oplossingen voorstellen, zoals vrijwilligerswerk, een detacheringsbaan, een participatieplaats, een cursus of opleiding, of een combinatie van leren en werken. U kunt ook hulp krijgen bij het starten van een eigen bedrijf.

Meer informatie over hulp van de gemeente vindt u op website van uw gemeente.

Re-integratiebedrijf

De afdeling Werk en Inkomen kan een re-integratiebedrijf inschakelen. Het re-integratiebedrijf organiseert uw re-integratietraject. Tijdens het re-integratietraject voert u gesprekken over uw mogelijkheden. U krijgt bijvoorbeeld een beroepskeuzetest, een competentietest of een sollicitatietraining. Daarna doet het re-integratiebedrijf een voorstel voor een oplossing die bij u past.

Geen uitkering

Heeft u geen uitkering? Dan kunt u gebruik maken van Werk.nl om naar werk te zoeken. Met uw DigiD kunt u inloggen op de Werkmap. Daar kunt u uw cv uploaden en vacatures vinden. Meer over Werk.nl voor werkzoekenden.

Wilt u ondersteuning bij het zoeken naar werk, dan kunt u advies vragen bij de afdeling Werk en Inkomen.

Zie ook