HuB.Bibliotheek Kerkrade

045-76 30 520Martin Buberplein 156461NC KerkradeWebsite Bibliotheek...

HuB.Bibliotheek Kerkrade - HUB.

Bibliotheken

Bibliotheek Kerkrade e.o. biedt lezen, luisteren, kijken en beleven. De bibliotheek houdt je op de hoogte van maatschappelijke, literaire en culturele ontwikkelingen. Bibliotheek Kerkrade e.o. organiseert regelmatig activiteiten: bijzondere lezingen, workshops, exposities en debatten.

Taalhuis Bibliotheek Kerkrade e.o.

Het Taalpunt is er voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven. Voor volwassenen zijn er boeken, kranten enzovoorts in eenvoudig begrijpelijk Nederlands. Leuke, spannende en nieuwe boeken op verschillende leesniveau's zijn aanwezig.

Voorlezen aan ouderen Bibliotheek Kerkrade e.o.

Bibliotheek Kerkrade e.o. ondersteunt zorginstellingen en vrijwilligers die regelmatig voorlezen op locatie. Ook wordt het belang van het vertellen van levensverhalen en het maken van levensboeken ondersteund. Niet alle vestigingen van Bibliotheek Kerkrade e.o. bieden hetzelfde aantal diensten... Lees meer

Collectie Bibliotheek Kerkrade e.o.

Iedere week bestelt Bibliotheek Kerkrade nieuwe romans, boeken en media op het gebied van wonen, tuinen, koken, gezondheid, opvoeding en relaties, ontspanning, cultuur en literatuur. Dit gebeurt op basis van recensies, tips en klantenonderzoeken.

50+ Leest Voor Bibliotheek Kerkrade e.o.

50+ leest Voor (voor groep 1 t/m 8). Een aantal maanden per jaar wordt er wekelijks een half uurtje in de klas voorgelezen door een 50+'er. Deze vrijwilligers worden begeleid en getraind door Bibliotheek Kerkrade. Natraject: evaluatie tussen leerkrachten en vrijwilligers van de bibliotheek. Voor... Lees meer

Veldeke Dialect Wedstrijd Bibliotheek Kerkrade e.o.

Dialectwedtrijd.

Kurzweil 3000 Bibliotheek Kerkrade e.o.

Voor kinderen, maar ook tieners en volwassenen met leesproblemen, zoals dyslexie, is het computerprogramma Kurzweil 3000 een uitkomst. Bibliotheek Kerkrade-Centrum stelt het gratis beschikbaar voor alle bezoekers bij het Taalpunt. Dit programma heeft unieke functies voor scannen, lezen, schrijven... Lees meer

Rode Draad Bibliotheek Kerkrade e.o.

Meer dan 1000 basisscholen in Nederland en België maken jaarlijks gebruik van dit unieke leesbevorderingsprogramma. Het biedt een rode draad voor de totale 'leesloopbaan' van een leerling. Per leerjaar ontvangt u een handleiding met suggesties voor presentatie en uitwerking in de klas, een krat... Lees meer

Boekstart in de Kinderopvang Bibliotheek Kerkrade e.o

Samen met de bibliotheek wordt een rijke en stimulerende leesomgeving gecreëerd voor kinderen van 0 – 4 jaar. Door boeken krijgen de kinderen een voorsprong. Daarom heeft het voorlezen een vaste plek in de kinderopvang. De medewerkers van de kinderdagverblijven worden geschoold en de ouders... Lees meer

Leeskringen Bibliotheek Kerkrade e.o.

Met gelijkgestelden een boek lezen en daarover praten. Dat kan als u deelneemt aan één van de leeskringen die Bibliotheek Kerkrade aanbiedt. Heeft u interesse in deelname aan de Fictie of Non Fictie Leeskring, neem dan contact op met Bibliotheek Kerkrade-Centrum.

Makkelijk Lezen Plein Bibliotheek Kerkrade e.o.

Het Makkelijk Lezen Plein is een speciale voorziening op de jeugdafdeling voor kinderen. De boeken, de 'Makkies' genoemd, zijn uitgezocht op aantrekkelijke omslag en op spannende, makkelijk te lezen tekst. Er zijn ook luisterboeken, informatieve dvd's en verfilmde leesboeken te vinden.

Bibliotheekbezoek / Groepsbezoek Bibliotheek Kerkrade e.o.

Groepen leerlingen worden wegwijs gemaakt in de bibliotheek. Het accent ligt op leesplezier. Voor groepsbezoeken worden in de regel geen kosten in rekening gebracht. Wel moet het groepsbezoek door de school aangevraagd worden.

Taalclub Arcus Bibliotheek Kerkrade e.o.

De taalclub is een vangnet voor ex-cursisten van ROC Arcus om met taal bezig te blijven. De invulling wordt afgestemd met de groep. Met het onderhouden van en bezig blijven met de Nederlandse taal willen we voorkomen dat het taalniveau vermindert.

Leeskoffer "Een doolhof van woorden" Bibliotheek Kerkrade e.o.

Een leeskoffer is ingericht met meerdere exemplaren van de hertaalde versie "Een doolhof van woorden" van Marie-Sabine Roger. De leeskoffer is bedoeld voor cursisten NT1 en NT2 die bij het ROC of een andere taalaanbieder lessen volgen om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

Boek & Bieb Bibliotheek Kerkrade e.o.

Kennismaking met de bibliotheek en al haar facetten. Het traject wordt georganiseerd in samenwerking met een docent van het ROC Arcus. In een 5-tal bijeenkomsten komen onder andere een rondleiding, leenmogelijkheden, taalhuis en een voorleesworkshop aan de orde. Tevens is er aandacht voor het... Lees meer

Leeskoffer 'Wandelen met mijn moeder" Bibliotheek Kerkrade e.o.

Een leeskoffer is ingericht met meerdere exemplaren van de hertaalde versie "Wandelen met mijn moeder" van Karin Giphart. De leeskoffer is bedoeld voor cursisten NT1 en NT2 die bij het ROC of een andere taalaanbieder lessen volgen om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

Leeskoffer "Vrienden voor het leven" Bibliotheek Kerkrade e.o.

Een leeskoffer is ingericht met meerdere exemplaren van de hertaalde versie "Vrienden voor het leven" van Philippe Pozzo di Borgo. De leeskoffer is bedoeld voor cursisten NT1 en NT2 die bij het ROC of een andere taalaanbieder lessen volgen om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

Leeskoffer "Hittegolf" Bibliotheek Kerkrade e.o.

Een leeskoffer is ingericht met meerdere exemplaren van de hertaalde versie "Hittegolf" van Rene Appel. De leeskoffer is bedoeld voor cursisten NT1 en NT2 die bij het ROC of een andere taalaanbieder lessen volgen om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

Groepsbezoeken Taalhuis Bibliotheek Kerkrade e.o.

Bezoek aan bibliotheek met de groep (taalgroep Welzijnsorganisatie of ROC), waarbij toegespitste uitleg en informatie wordt gegeven over de mogelijkheden van de bibliotheek en het Taalhuis. Tevens rondleiding. De deelnemers ontvangen informatie over de producten en diensten van de bibliotheek,... Lees meer

Taalkit Dutch voor vluchtelingen Bibliotheek Kerkrade e.o.

Taalkit Dutch wordt gebruikt door de taalvrijwilligers in het Taalhuis, waar vluchtelingen die net in Nederland zijn gearriveerd, worden ondersteund bij het leren van de Nederlandse taal.

Boekstart Bibliotheek Kerkrade e.o.

Met BoekStart krijgen de ouders van baby’s enkele speciaal geselecteerde babyboekjes en boekentips. Zo komen kinderen al heel jong met lezen en boeken in aanraking en ontdekken ouders het plezier in voorlezen. De ouders van baby’s ontvangen via de gemeente de BoekStartbrief. Hiermee kunnen ze... Lees meer

Kinderboekenweek Bibliotheek Kerkrade e.o.

De Kinderboekenweek vindt jaarlijks plaats.

Mediawijsheid Bibliotheek Kerkrade e.o.

Nieuwe media kunnen heel handig zijn om snel informatie te verkrijgen. Maar ze kunnen ook veel vraagtekens oproepen. Msn, chatten, Hyves, cyberpesten, ongelimiteerd gebruik van mobieltjes, werkstukken knippen en plakken van Internet; hoe kunt u hier als leerkracht mee om gaan? Bibliotheek... Lees meer

Kinderjury Bibliotheek Kerkrade e.o.

Bij de Kinderjury kiezen kinderen hun eigen favorieten uit alle kinderboeken van het voorgaande jaar. Zo leren ze kritisch lezen, meningen onderbouwen én komen ze in contact met de beste boeken. De Kinderjury begint 5 maart 2014 en eindigt op 14 mei 2014 (De Grote Finale Stemdag)

Leescafé Bibliotheek Kerkrade e.o

Iedereen die een krant of tijdschrift wil lezen of gewoon even rustig wil zitten kan terecht in het leescafé van Bibliotheek Kerkrade e.o. Het aanbod varieert van Limburgs Dagblad tot Elegance, van Flow tot Panorama, van Autokampioen tot Psychologie en Opzij. Warme dranken zijn verkrijgbaar.

Rode Net Bibliotheek Kerkrade e.o.

Uitgebreide digitale databank waarin allerlei gegevens en documenten in de vorm van foto's, films en geluidsfragmenten over het verleden van Kerkrade en omgeving zijn opgenomen. Voor liefhebbers van historie en heemkunde.

Gratis Internet Bibliotheek Kerkrade e.o.

Iedere gebruiker van de bibliotheek kan per dag een uur gratis internetten. Wifi is aanwezig.

Slimme Nieuwslezer Bibliotheek Kerkrade e.o.

De Slimme Nieuwslezer, een instrument waarmee mensen die moeite hebben met lezen en schrijven nieuwsberichten sneller leren lezen en begrijpen. Het gebruik van De Slimme Nieuwslezer is goed inzetbaar in de aanpak van laaggeletterdheid. De Slimme Nieuwslezer is een sprekende digitale krant met... Lees meer

Peutermaand Bibliotheek Kerkrade e.o.

Peutermaand Januari in Bibliotheek Kerkrade.

Bezoekadres

Hoofdvestiging Bibliotheek Kerkrade e.o.Martin Buberplein 15 6461NC Kerkrade

Opmerkingen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 14.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-14.00 uur: volledige dienstverlening (volledige personeelsbezetting frontoffice).
Donderdag 19.00-21.00 uur, vrijdag 18.00-21.00 uur en zaterdag van 14.00-17.00 uur uitsluitend zelfbediening.
Alle overige openingstijden: beperkte dienstverlening (beperkte personeelsbezetting frontoffice).
Indien zondag geopend: uitsluitend zelfbediening.


Route

Openingstijden

  • maandag13:00 - 18:00
  • dinsdag10:00 - 18:00
  • woensdag10:00 - 18:00
  • donderdag10:00 - 21:00
  • vrijdag10:00 - 21:00
  • zaterdag10:00 - 17:00

Postadres

Postbus 36460AA Kerkrade

Contact

Afbeeldingen

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen: