Reistips Corsica: Authentiek eten & drinken

Brug

Corsica heeft echt indruk op mij gemaakt met de verscheidenheid van hun eigen producten! Als het om alcoholische dranken gaat, kunt u kiezen tussen heerlijk kastanjebier, de Pietra en fijne Corsicaanse wijn. Ik hou vooral van de roséwijn. Voor een aperitief kiest u best een Cap Corse en sluit u uw maaltijd af met een schnaps of likeur van mirte. Bij het eten moet je absoluut de ragout Corse proeven! Zoals de meeste Corsicaanse gerechten, wordt deze ragout bereid met een verscheidenheid aan fijne maquiskruiden en heeft hij een onmiskenbaar boeket.

Ook met de fijnste vleeswaren en kaas kunnen de Corsicanen scoren. Een bijzondere traktatie is het gerookte magere varkensvlees van de lokale halfwilde varkens. Voor veel gerechten wordt lokaal kastanjemeel gebruikt. Natuurlijk vind je op de Corsicaanse menukaart ook heerlijke verse vis.

Maar je moet Brocciu absoluut proberen! De geitenkaas is vers of belegen verkrijgbaar en is een heerlijke specialiteit als dessert! Ik had de gelegenheid om een ​​lokale geitenboerenfamilie te bezoeken in de idyllische Fango-vallei. Met hun 200 geiten produceren Anais en haar man Guillaume elke dag ongeveer 40 kleine broden. Een zeer authentieke delicatesse!

Met de TGV naar het strand

U kunt niet alleen genieten van het strand in de hoofdstad Ajaccio, tourwens één van de mooiste bestemmingen Corsica, maar praktisch overal op het eiland. Corsica is werkelijk gezegend met prachtige stranden. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit. De meesten hebben één ding gemeen: Heerlijk helder water! Het beste is om een ​​auto te huren en langs de kust te rijden totdat je je droombaai vindt.

Een authentiek alternatief is de Train des Plages, die tussen Calvi en Ile Rousse rijdt.

De trein tuft comfortabel langs de kust en brengt je naar prachtige stranden. De Corsicanen hebben hun eigen TGV met deze trein: de “Train à grande vibration! De hele route kost je 6 euro en is echt een heerlijke manier om bij mooie stranden te komen.

Verken het eiland op de fiets

Natuurlijk kunt u het prachtige landschap van Corsica met zijn vlaktes, heuvels en bergen niet alleen te voet, maar ook per fiets verkennen. Geen wonder dat het eiland erg populair is bij fietsers! Het aanbod aan leuke tours is echt geweldig!

Als je het liever wat rustiger aan doet, pak dan een e-bike om de schoonheid van Corsica op twee wielen te ontdekken. Tot 25 km/u wordt uw eigen prestatie wonderbaarlijk ondersteund. Ik reed op de e-bike naar de wijnmakerij Clos Culombu. Mijn inspanning is beloond met een rondleiding door de wijnkelder en heerlijke Corsicaanse wijn. Wat een geslaagde combinatie!

Bij het fietsstation in het vakantiedorp Störrischer Esel in Calvi kunt u voor 45 euro per dag e-bikes huren. De accommodatie biedt ook rondleidingen met e-bikes en normale fietsen.

Reistips Corsica: Authentiek eten & drinken
Schuiven naar boven